Roefelplaatsen

Ieder jaar gaan in ongeveer 50 Nederlandse gemeenten zo'n 20.000 kinderen op ontdekkingstocht bij meer dan 3.000 bedrijven, instellingen, organisaties en verenigingen, oftewel: de roefelplaatsen. Voor Oirschot en Spoordonk zijn dat 400 kinderen bij ongeveer 100 roefelplaatsen.

Wie roefelen?
De Roefeldag in Oirschot en Spoordonk is voor kinderen van groep 4 t/m 14 jaar. De kinderen komen in groepjes van drie, vier of vijf kinderen en onder begeleiding van een volwassene in principe één uur bij uw bedrijf roefelen. Heeft u voldoende ruimte en begeleiders? Dan kunnen ook meerdere groepjes tegelijkertijd of ná elkaar roefelen.

Wie regelt het allemaal?
Stichting Roefeldag Oirschot zorgt in principe voor alles. U stelt uw bedrijf of instelling de vierde zaterdag van juni open als Roefelplaats. U of een medewerker begeleidt een of meer groepen kinderen een uurtje bij de activiteit.

Alle roefelplaatsen zijn meer dan welkom
U bent belangrijk! Bedrijven, organisaties en verenigingen zetten hun deuren open voor kinderen die een dagje kijken en luisteren, maar vooral zelf doen. Door te roefelen ontdekken de kinderen iets nieuws. Hun enthousiasme is ook voor uw eigen medewerkers zeer verfrissend. Kijk eens door een andere bril naar uw dagelijkse werkzaamheden! Wij zijn blij met iedere organisatie die zich aanmeldt. Kinderen vinden ook dingen die voor u heel normaal en vanzelfsprekend zijn vaak erg spannend.

Enkele roefelvoorbeelden:
- fietsbanden plakken in de werkplaats van een fietswinkel
- een etalagepop aankleden in een winkel
- bomen snoeien
- de parkeerwacht helpen met het controleren van geparkeerde voertuigen
- boeketten maken bij een bloemist
- pillen draaien in de apotheek
- serveren in een restaurant
- dieren verzorgen
- een schilderij maken
- …

Publiciteit
De beste reclame? Uw roefelactiviteit! De Roefeldag komt zowel lokaal als landelijk regelmatig in de publiciteit. Een aantal roefelplaatsen profiteert daarvan mee. Bovendien wordt de roefelkrant met roefelplaatsen op alle basisscholen in Oirschot en Spoordonk verspreid. 

Meer weten?
Meedoen als Roefelplaats? Vul dan het formulier in! De Stichting Roefeldag Oirschot neemt contact met u op om de mogelijkheden door te spreken.

Financieel ondersteunen mag ook!
Mocht u niet in de gelegenheid zijn ons een extra Roefelplaats te bieden maar draagt u het initiatief toch een warm hart toe, dan is er nog een mogelijkheid om de Roefeldag financieel te ondersteunen. U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer IBAN: NL57 RABO 0139 2784 19 ten name van Stichting Roefeldag Oirschot. Alle begunstigers worden desgewenst vermeld op deze site.

 

Copyright © 2022 Stichting Roefeldag Oirschot - - - 06-22157551 - Alle rechten voorbehouden.